Tel. 022 67 51 444

English


  • alt text
  • alt text
  • alt text
  • alt text

Infraroodverwarming

Infraroodspiegels stralen rechtstreeks op de mensen, vloer en meubels in de badkamer, wc, woonkamer of slaapkamer. Ze hoeven niet eerst alle lucht te verwarmen. Er is sprake van een snelle opwarmtijd. Het verbruik van infrarood is veel lager dan bij een elektrische radiator of een warmtepomp als het gaat om kleine ruimtes en ruimtes die u minder dan 3 uur per dag gebruikt.

We beschikken over een royaal assortiment infrarood warmtepanelen. Van high end infrarood glaspanelen tot modieuze wandpanelen met een mooie grafische afbeelding of familiefoto. De lichtgewicht reflexpanelen zijn tevens als plafondverwarming in te zetten voor een beter uitgebalanceerd warmtebereik in de kamer. De infraroodspiegel is specifiek ontworpen voor de badkamer en wc. Zeker in de vochtige sanitaire ruimte is betrouwbaarheid met ESG veiligheidsglas ontzettend belangrijk.

Assortiment

De voordelen van infrarood verwarming

Schonere lucht dan bij een warmtepomp
Een warmtepomp met heteluchtverwarming maakt gebruik van luchtcirculatie. Warme lucht wordt in de kamer geblazen en koude lucht wordt afgevoerd. Dit leidt tot veel stof in de lucht. Dit kan tot luchtwegproblemen leiden voor kinderen, ouderen en mensen met COPD. Infraroodspiegels voegen geen stofdeeltjes toe aan de lucht. Per definitie leidt dit tot minder fijnstof. En dus een betere leefkwaliteit.

Vloerverwarming duurdere investering dan infraroodspiegel
U monteert een infraroodspiegel makkelijk zelf aan de wand. En u kunt ze ook meenemen naar uw volgende woning. Plug & Play. De installatie van een warmtepomp of vloerverwarming kost veel meer geld. Denk ook aan een cement dekvloer en frezen.

Warmtepomp geeft onvoldoende warmte bij vorst
De meeste warmtepompen geven onvoldoende warmte bij vorst. Dan heeft u bijverwarming nodig. Dat kan wellicht op korte termijn nog met gas. Maar als u gasloos uw woning wilt verwarmen dan zult u toch weer moet nadenken over een andere bijverwarming.

Warmtepomp verspilt meer energie
Bij een warmtepomp gaat veel warmte verloren. Infrarood straling geeft directe warmte aan de objecten en mensen in de ruimte. Dat leidt tot meer efficiency.

Infraroodspiegel toepassingen
U kunt infraroodspiegels toepassen door uw hele woning maar ze zijn met name geschikt voor de volgende ruimtes: